10 idei pentru un pranz sanatos si delicios la birou

10 idei pentru un prânz sănătos şi delicious la birou

Reţetele pe care vi le ofer sunt foarte uşor de preparat, rezistă bine în mica călătorie şi îi va determina pe colegii de birou să lase de parte sandwich-ul lor plin de arome sintetice.


1. Sandwich cu aromă de susan
• 2 felii de pâine de secară
• pastă de susan (tahini) 2 linguri
• 2 felii de vinete la grătar
• 50 gr de somon fume
• fâşii de ardei roşu

2. Salată de quinoa, avocado, tofu
• 100 gr de quinoa fiartă în supă de legume
• 50 gr de avocado tăiat mărunt
• 50 gr de tofu simplu
• roşii cherry
• rucola
• valeriană
• seminţe de susan 2 linguri

3. Terci de ovăz alcalin
• se pregăteşte de seara într-un recipient (tip borcan) 80 gr de fulgi de ovăz hidrataţi în lapte de cocoş 200 ml
• se adaugă 1 linguriţă de cacao alcalină
• 1 linguriţă de scorţişoară
• 1/2 linguriţă de nucşoară
• 1 linguriţă de suc de lămâie
• 3 felii de ananas tăiat mărunt

4. Salată grecească de pui
• mixt de verdeţuri
• piept de pui la grătar tăiat fâşii
• 1 roşie
• 2 castraveţi
• 8 măsline kalamata
• ulei de măsline
• 1 linguriţă de suc de lămâie
• 3 linguri de iaurt grecesc 2%
• 2 linguri de seminţe de cânepă şi susan

5. Salată cu ton
• salată de rucola şi spanac
• 100 gr de ton în suc propriu
• 1 roşie
• 1/2 ardei roşu
• ceapă verde
• ulei de măsline
• 10 măsline kalamata
• 50 gr de avocado
• 2 bucăţi de crackers de secară

6. Chifteluţe de pui cu dovlecel
• tagliatele de dovlecel crud asezonat cu ulei de măsline, lime, sare, piper
• 5 buc de chifteluţe de pui (piept de pui, fulgi de ovăz, condimente, ouă de găină, 1 cutie de cottage chesse 2%)

7. Toast de cartofi dulci cu ouă de prepeliţă
• tăiem fâşii cartofi dulci şi îi condimentăm
• îi adăugăm în aparat de sandwich până prind o crustă aurie
• mixăm verdeţuri, roşii cherry, fâşii de vinete la grătar
• 5 ouă de prepeliţă fierte
• 1 linguriţă de unt de migdale
• sare, piper, lime

8. Salată cu goji, curmale şi verdeţuri
• salată de valeriana
• 5 curmale hidratate şi mărunţite
• lime
• 2 linguri de goji
• 1 ardei roşu mărunţit
• 2 castraveţi
• 80 gr de hrişcă fiartă în supă de legume

9. Budincă de chia
• se pregăteşte de seară într-un recipient (tip borcan) 50 gr de seminţe de chia hidratate în lapte de migdale 250 ml
• se adaugă un strat de fulgi de cocos
• 1 linguriţă de scorţişoară
• 1 linguriţă de vanilie pudra
• 6 smochine mărunţite

10. Salată de bouef
• se fierb în supă de legume: morcovi, ţelină, guile, pătrunjel rădăcină şi se taie mărunt
• se adaugă piept de pui fiert şi mărunţit
• 2 castraveţi muraţi mărunţiţi
• 2 linguri de iaurt grecesc 2%

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings