Ce înseamna „Ritualul de îngrijire a tenului?”

Astăzi vreau să îți vorbesc despre ce înseamnă, în concepția mea ritualul de îngrijire/ skin care zilnic. Pentru a avea un ten, o piele frumoasă trebuie ca în fiecare zi să le îngrijim cu multă, multă dragoste. Am observat că foarte multe fete pun adesea întrebări persoanelor publice cum ar fi :

ce tip de cremă folosești
ce tip de șampon folosești
ce tip de demachiant folosești
ce tip de ten are persoana respectivă ( nu înțeleg cu ce ne ajută … )

La fel ca și slăbitul și îngrijirea personală am părerea că se face foarte des dupa ureche, sau mai bine spus după „stori-urile” persoanelor publice postate care sunt astăzi foarte la moda. Evident că se va posta în continuare pentru că este cerere și este un subiect iubit de multe femei. Problema este că se copiază mult și nu se cere sfatul specialistului, a dermatologului.

Nu doresc ca acest articol să vorbesc despre ce produse folosesc eu pentru că nu cred că ajută pe nimeni și nici nu ar trebui să fie de interes. De interes trebuie sa fie produsele tale de acasă, atent alese, nu după brand, preț sau dupa părerea unei persoane. Trebuie să avem atât noi femeile cât și bărbații grijă de tenul nostru pentru a păstra elasticitatea , fermitatea pielii.

Haideți să vedem ce înseamnă cu pași mărunți îngrijirea tenului, a pielii.

PASUL 1 .

Consultă un dermatolog. Trebuie să investești într-o ședință la un specialist care în primul rând să îți spună ce tip de ten ai. De asemenea am fost profund impresionată plăcut de faptul că cei de la Gerovital oferă gratuit testare tenului cu un aparat profesional în care îți analizează : tipul de ten, elasticitatea pielii, analiza porilor, a melatoninei, a colegenului, a ridurilor și a hidratării teului tau.

PASUL 2.

În funcție de tipul de ten, probleme acneice sau nu daca ai, se aleg tipurile, gama de produse pe care ar trebui să le folosești. Adică o schiță personalizată pentru tine. Nu după brand, nu după reclama produsului care ” face minuni”. De asemnea trebuie să fiți atente cu tipurile de crème bio. Mai bine am allege produsele dermato-cosmetice, testate.

PASUL 3.

Schiță stabilită trebuie respectă cu sfințenie în fiecare zi, de 2 ori, dimineața și seara.

PASUL 4.

Indiferent de tipul de ten, dacă există sau nu probleme ale tenului trebuie să folosești zilnic următoarele produse :

un demachiant
un gel de curățare
o cremă cu factor de protecție 50
o cremă de ochi
o cremă hidratantă
După părerea mea aceste produse sunt obligatori și trebuie să existe în trusa noastră, dragele mele. Dacă vrei să întârzii momentul apariției ridurilor folosește zilnic, indiferent de anotimp cremă cu factor de protecție. Gelul de curățare egalează-l ca și gelul de duș ( pe care îl folosești evident zilnic ). Trebuie curățat tenul + demachiantul indiferent dacă ești sau nu machiată. Mai sunt 2 produse pe care eu sincer le folosesc cât de des îmi permite timpul

ulei de ricin pentru gene și sprâncene. Când am mai mult timp liber și sunt acasă îmi aplic cu bețișorul de ureche uleiul la baza genelor și la sprâncene și îl las până dimineața.
crema de mâini hidratantă. Asta am învățat de la mama si bunica mea care mereu dar mereu mi-au zis să am grijă de ten, decolteu și mâini. Doar ele ne pot da de gol vârsta…restul nu. Sufletul rămâne veșnic tânăr.
Citind cartea despre „skin care ” scrisă de Paula Begoun „The best skin of your life starts here ” am învățat urmatoarele lucruri :

Mereu ne spălăm tenul cu apă rece și nu caldă pe față
Mereu îți atribui din timpul tău minim 10 minute dimineața și seara
Mereu folosești factor de protecție solară
Una dintre cele mai importante tipuri de cremă este crema de ochi. Îngrijirea pielii din jurul ochilor trebuie să fie zilnică, cu o cremă specială pentru ochi
În fiecare săptămână ne facem timp pentru o mască și o exfoliere a pielii cu un scrub.
În momentul în care observi că tenul tau începe să ăiba probleme, prima dată te uiți la alimentația ta.
Răbdarea este considerată o virtute. Este foarte important ca în momentul în care începi un program de folosire al cremelor să ai răbdare. Rezultatele nu o să apară după 12 ore, deci oferă-ți timp.

Evident ca alimentația joacă un rol foarte important pentru aspectul tenului tau. Dar și mai importantă este hidratarea … A P A.

Întotdeauna transformarea ta în bine, faptul că știi că acțiunile tale sunt în folosul sănătății tale vor determina și o stare interioară pozitivă, de calm, de echilibrare tu cu tine.

Vă îmbrățișez,
Lioara – Consultant in Nutritie Oradea

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings