Chiftelute de ton dietetice – reteta

lioara consultant nutritie oradea nutritionist oradea

Va prezint astazi o reteta extrem de usoara, dietetica si care nu te va tine mult la bucatarie.

lioara consultant nutritie oradea nutritionist oradea

Ingrediente:

  • 300 gr de ton in suc propriu
  • 100 gr de somon in ulei de masline
  • 3 oua
  • cateva frunze de patrunjel
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • fulgi de ovaz/pesmet/ faina integrala ( alege dupa preferinta una dintre ele ) – cca 50 gr ( fii atent/a la structura compozitiei – daca mai este necesar creste gramajul lor )
  • suc de lime 2 linguri
  • ceapa verde/usturoi – dupa gust
  • sare, piper

Cum se prepara?

 ( Piure de linte cu chiftelute de ton& sfecla rasa )

  • Scurge bine tonul si somonul intr-o sita si pe urma adauga-le in blender impreuna cu restul ingredientelor pana se face o pasta omogena ( nici prea moale, nici prea tare 😛 )
  • incalzeste cuptorul la 180 grade si formeaza-le sub forma de chifteluta sau mini pancakes
  • se stropesc cu ulei de masline si parmesan
  • optional le poti unge cu galbenus de ou amestecat cu multe mirodenii la alegere
  • se lasa cca 15/20 min dar urmareste-le constant.

Cum se consuma ?

  • varianta cea mai usoara este alaturi de o salata de verdeturi, legume si radacinoase,
  • variant wrap – cu un sos de tzatiki, chiftelutele taiate fasii,morcov, castraveti si ardei rosu taiat fasii
  • varianta cu o garnitura langa. Eu am ales orezul dar voi puteti in diferite combinatii ( legume la wook/ cartofi la cuptor/ ghiveci de legume/ spanac sotat cu ulei de masline, usturoi, bullion etc )
  • varianta de mic dejun cu un sos tzatiki langa.

( Chiftelute de ton& dovlecel cu sparanghel )

Spor la gatit !

Ne auzim,
Lioara – Consultant in Nutritie

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Comments are closed.

Privacy Policy Settings