Va prezint astazi o reteta extrem de usoara, dietetica si care nu te va tine mult la bucatarie.
Ingrediente:
- 300 gr de ton in suc propriu
- 100 gr de somon in ulei de masline
- 3 oua
- cateva frunze de patrunjel
- 1 lingura de mustar
- 2 linguri de ulei de masline
- fulgi de ovaz/pesmet/ faina integrala ( alege dupa preferinta una dintre ele ) – cca 50 gr ( fii atent/a la structura compozitiei – daca mai este necesar creste gramajul lor )
- suc de lime 2 linguri
- ceapa verde/usturoi – dupa gust
- sare, piper
Cum se prepara?
( Piure de linte cu chiftelute de ton& sfecla rasa )
- Scurge bine tonul si somonul intr-o sita si pe urma adauga-le in blender impreuna cu restul ingredientelor pana se face o pasta omogena ( nici prea moale, nici prea tare 😛 )
- incalzeste cuptorul la 180 grade si formeaza-le sub forma de chifteluta sau mini pancakes
- se stropesc cu ulei de masline si parmesan
- optional le poti unge cu galbenus de ou amestecat cu multe mirodenii la alegere
- se lasa cca 15/20 min dar urmareste-le constant.
Cum se consuma ?
- varianta cea mai usoara este alaturi de o salata de verdeturi, legume si radacinoase,
- variant wrap – cu un sos de tzatiki, chiftelutele taiate fasii,morcov, castraveti si ardei rosu taiat fasii
- varianta cu o garnitura langa. Eu am ales orezul dar voi puteti in diferite combinatii ( legume la wook/ cartofi la cuptor/ ghiveci de legume/ spanac sotat cu ulei de masline, usturoi, bullion etc )
- varianta de mic dejun cu un sos tzatiki langa.
( Chiftelute de ton& dovlecel cu sparanghel )
Spor la gatit !
Ne auzim,
Lioara – Consultant in Nutritie