Dacă vrei să slăbești, fii pregătit/ă!

Bine v-am regăsit dragii mei. Vă îmbrățișez cu drag și mă bucur că sunteți din nou, aici cu mine.

Aud atât de des aceste cuvinte” dacă vreau să slăbesc știu că nu trebuie să mai mănânc” ; ” dacă vreau să slăbesc trebuie să sar peste masa de seară”; ” dacă vreau să slăbesc trebuie să mănânc numa o dată pe zi”. De ar fi așa de simplu…

Informația disponibilă în mediul online cu tematică de slăbire/ lifestyle / mâncat sănătos este atât de abundentă în orice revistă, site, chiar și în conturile de socializare a multora, încât ne sufocă pur și simplu. Multor persoane li se ridica ” părul in cap” doar când aud din nou și din nou ” mănâncă sănătos”. Astăzi în mediul online există o adevărată obsesie a siluetei perfecte. Este suficient ca o „vedetă” să „lanseze” un program de slăbire care l-a ținut ea, și automat alte 100 de persoane vor să îl țină și ele. Dar nu este bine dragele mele. Este bine să citim, să ne informăm, să apreciem persoanele care arată bine pentru că ne vor motiva. Însă programul tău de slăbire trebuie să fie stabilit în funcție de starea ta de sănătate, stilul tău de viață, emoțiile tale, legătura ta cu mâncarea și multi alti factori.

Procesul de slăbire este mult, mult mai complex. 20% este tehnic ( strict programul alimentar ) iar 80% este psihic, emoțiile din spatele acțiunilor de a mânca. Probabil ai trăit experiența în care nu te mai puteai opri din mâncat, în special seara, noaptea ,atunci când tu ar trebui să te odihnești. De ce ? Pentru că mereu seara, când se lasă liniștea ,vin gândurile… triste sau nu. Însă dacă echilibrul tău emoțional nu este întocmai cel care să îți ofere liniștea sufletească atunci vin și poftele alimentare. Pentru că mâncarea ne calmează dragii mei, ne face să ne simțim liniștiți… pe moment evident. Dar știm că ciocolata noastră preferată nu ne va abandona. Acel gust plăcut care ne calmează este mereu acolo. El nu ne va părăsi, atâta timp cât nu vrem noi. Atât timp cât îi vom permite, el va fi mereu, dar mereu alături de noi. J Oppps..

Problema apare atunci când kilogramele se acumulează și ne gândim în primul rând la sănătatea noastră și la fizicul nostru. Apare dorința de a slăbi dar nu știm cum… L. La inceput apelăm la tot ce auzim de la cei din jur; pe urmă începem să căutăm la doctorul „google” și într-un final ajungem să apelăm la o consultanță în nutriție. Dar nu este suficient. Ceva nu ne încântă. Nu ne satisface. DE CE ?

Aici am vrut să ajung. Vreau să vă mărturisesc că vorbesc în primul rând din propria experiență a mea și pe urma a celor care au ajuns să discute cu mine. Nu este suficientă dorință de a slăbi. Nu este suficient să îți spună părinții sau partenerul „hello` vezi că ai cam pus pe tine, nu mai mânca”. A slăbi este mult mai complex și nu ține neapărat de dorința celor din jur. Ține în special de psihicul tău și cum îți gestionezi tu sentimetele. Dacă ești plină de furie, supărare, neîncredere nu vei reuși. Atunci când nu ești în echilibru cu tine, când simți că nu te mulțumește nimic, trebuie să te oprești puțin și să te calmezi. Indicat este să apelezi la o persoană din exterior care să te ajute, să te învețe cum să îți gestionezi sentimentele. De multe ori nu putem singuri. Nu este o rușine să apelezi la un psiholog sau la părintele tău. Trebuie să cauți acea persoană care să fie lângă tine. Doar în momentul în care te-ai calmat vei reuși să slăbești foarte, dar foarte ușor. Totul este psihic !

Astăzi vreau să punctez tips`uri despre forma clepsidră, forma cea mai frumoasă, cea mai dorită dar totuși cea care nouă nu ne place. De ce ? Pentru că odată ce o avem, problema greutății ne apasă. Dragul nostru de țesut adipos în exces se depune frumos în zona șoldurilor, feselor, coapselor și a gambelor.

Tips& tricks pentru această conformație :

alimentația trebuie să fie axată pe carbohidați complecsi, grăsimi sănătoase iar cantitatea de proteină animală să fie undeva la cca 10% din rația ta zilnică.
consumă zilnic sursa de fibre, în special din categoria verdețurilor. Zilnic, o porție !
consumul de pește să fie de cca 3 ori pe săptămână
nu trebuie să te ferești de consumul de paste/cartofi/ orez/ pâine de secară . Ai grijă la cantitate și asocieri. Atâta tot.
alocă timp pentru masajul de remodelare corporală și drenaj limfatic
consumul de apă obligatoriu conform greutății tale
fă sport zilnic : mers mult pe jos în ritm alert; înot; bicicletă; antrenamente cu greutăți în special în partea superioară; kango jumps; pilates, yoga
ai grijă de pielea ta, scrub de 2 ori pe săptămână; în fiecare zi de minim 2 ori ne măsăm cu o cremă hidrantantă, grasă și să încercăm să facem dușul scoțian min de 2 ori pe săptămână.
Încearcă să faci pace cu mâncarea și să o tratezi cu respect. Ea nu îți vrea răul. Ea te hrănește și îți oferă energie, stare de bine, sănătate. Depinde doar modul cum o gestionezi tu, cum o vezi, cum o tratezi. Elimină obiceiurile nesănătoase și acceptă faptul că a schimba stilul alimentar este un proces ușor dar de lungă durată. Îți doresc perseverență, iubire și multă, multă ambiție. J

Am să revin zilele acestea cu un meniu pentru 3 zile indicat persoanelor care dețin această superbă conformație de clepsidră.

Cu multă dragoste,
Lioara – Consultant in Nutritie Oradea

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings