De ce intervine mereu amânarea?

Acest articol este dedicat în totalitate doamnelor și domnișoarelor.

Bună dragele mele și mă bucur să ne reîntâlnim în intermediul online. Astăzi am inspirație și vreau să îmi aștern câteva gânduri care îmi revin aproape zilnic, la final de zi.

Sunt norocoasă ca am oportunitatea să lucrez cu toate categoriile de vârstă : cu adolescente, tinere în plină dezvoltare, doamne, mamici și chiar bunici. Cu multe femei,stil de viață diferit, job-uri diferite dar toate avem în comun aceași dorință : de a ne simți bine în pielea noastră. Dar, de la dorință de a vrea până a acționa intervin multe „obstacole” create de voi, de noi.

Astăzi societatea ne vrea, ne „obligă” să fim frumoase, slabe, bine îmbrăcate. Astăzi se pune mai mult accentul la ce tip de haină ai pe tine decât la sănătatea ta care poate există de ex la tipul de ten acneic pe care îl ai dar care îl poți acoperi cu un fond de ten „la modă” pentru ca tocmai a spus blogerița „x”. Există un trend care ia atâta amploare asupra a tot ce înseamnă beauty, niște modele pe care noi ni le creăm dar care, fiecare ascund ceva în spate.

Toate ne dorim să arătăm astăzi cât suntem de fericite, de perfecte, de bine îmbrăcate și să fim atotștiutoare în domeniul de beauty,nutriție, fitness ( pentru că asta se cere ). Avem modele perfecte în viață ,modele spun eu „fake” pentru că etalează în fața noastră ceva total ireal. Dar noi le vedem slabe, frumoase, mereu îngrijite, bine îmbrăcate și atunci acționăm doar din impuls. Suntem în stare să ne cumpărăm și noi de ex: geaca sau fondul de ten x doar pentru ca „modelul” noastru deține acest produs.

Insă, când este vorba să investim în sanatatea noastra, în analize de sănătate de ex, eu cel puțin mă întâmpin cu întrebarea „Dar cât costă ?”.

Am zis și am să mă repet mereu : nu există femeie indiferent de vârstă care să nu își dorească să arate bine, să se simta bine în pielea ei. Adică să fie sănătoasă și evident să aibă o greutate normală. Dar amânămJ. Ne dorim, spunem mereu că vom face dar multe nu fac.

Ar trebui să egalăm sănătatea cu slăbirea și să nu existe doar slăbirea dorința ta.
Ar trebui să fii perseverentă și să înveți să ai grijă de corpul tău în mod real, nu doar să te duci la cel mai bun salon de coafură și să plătești o grămadă de bani.
Ar trebui să investești banii și la ședința de dermatologie pentru a învăța cum să îți îngrijești pielea și nu doar să asculți ce mai spune blogerița x.
Ar trebui să te uiți în fiecare seara în oglindă, în lenjerie intimă și nu doar dimineața în hainele tale care poate au costat o avere, tocmai pentru a fi la” modă”, așa cum cere ” societatea”
Ar trebui să nu te mai pozezi zilnic cu zâmbetul fals, să scrii cât ești de fericita si ce viață frumoasă ai dacă tu încă nu esti impăcată cu tine.
Ar trebui să nu mai amâni procesul de revindecare cu tine pentru că este greu sau îți ia prea mult timp.
Ar trebui să știi să refuzi seara porția de cartofi prăjițic hiar dacă ceilalti consumă lângă tine, de frica că te vor lua ” peste picior” – ” Iară ești la dietă ?”.
Ar trebui prima dată să investești în sănătatea ta prin consult medical, analize medicale și pe urmă să îți schițezi un stil alimentar sănătos.
Ar trebui să îți iei treningul seara și șă mergi să te plimbi, tu cu tine decât să stai pe rețelele de socializare. Te va face mai fericită, crede-mă.
Si cel mai important, ar trebui să te iubesti mai mult și să te consideri autentică. Pentru că ești, sunt. Toate suntem.

Ai grijă de tine, draga mea prietenă, clientă, prientenă online. Uită-te la tine în oglindă și stai de vorbă tu cu tine. Nimeni,dar nimeni nu va avea grijă de tine așa cum o poti face tu. Nu mai amâna și oferă-i corpului tău sănătate. Găsește-ți echilibrul în viață, pune-te pe primul loc și ai încredere în tine. Gândește pozitiv pentru ca să atragi pozitivul în viața ta. Nu există nu poti !

Succesul tău este sănătatea ta, cea mai bună investiție a ta.

Te îmbrățișez,
Lioara – Consultant in Nutritie Oradea

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings