Despre mierea de mană

Bună dragii mei,

Astăzi vreau să trec în revistă un produs despre care mulți dintre voi mă tot auziți că vorbesc. Este vorba despre mierea de mană sau miere de pădure. Înainte de asta, vreau să subliniem câteva aspecte esențiale :

Uleiul de măsline și mierea de albine sunt astăzi printre cele mai falsificate alimente. Tocmai de aceea este foarte important sursa produsului. Uleiul de măsline a devenit uleiul nr1 în consumul zilnic atât acasă cât și în locațiile de tip „horeca”.Mierea de asemenea este foarte căutată în special de copii, femei și vârstnici.
Ca să verificăm naturalețea mierii trebuie să parcurgem pașii/verificările de mai jos :

Timpul de zaharisire adică cristalizarea mierii. De exemplu mierea de rapiță se cristalizează în câteva zile dar mierea de mană sau de salcâm mult mai târziu.
Testarea „bulei” din borcan în momentul în care întoarcem borcanul cu capacul în jos. Bula trebuie să se miște lent și să rămână la fel ( să nu se împartă în bule mai mici )
Mierea naturală se dizolvă mai greu într-o apă la temperature camerei. Testează cu o cantitate mică !
Citește eticheta : în miere se poate adăuga sirop de glucoză sau diferite arome, gusturi. Nu alege niciodată acest tip de produs. Mergi pe simplitate !
Mierea de mană este un produs apicol rar utilizat de publicul larg, datorită în special culorii închise maro-negru. Este normal ca potențialii consumatori să fie sceptici, mai ales dacă nu se cunoaște calitatea/proveniența produsului. Pentru că trebuie să recunoaștem :când ajungem în fața unei tarabe cu miere o alegem pe cea mai clară, mai curată și nu ne uităm la cele închise la culoare ( de ex: miere de mană, de castan, de munte, de manuka ).

Ce este defapt mierea de mană ?

Această delicatesă nu se obţine din nectarul florilor fiind singura care nu conţine polen. Mierea de mană este ne-florală şi se obţine de pe seva frunzelor copacilor şi a trunchiurilor de copaci (brad, pin, stejar).

Culoarea ei poate varia de la brun-maro închis, spre negru sau chiar verzuie.

Mierea de mană este singura tolerată de cei alergici la polen, fiind o miere curată, pură, fară nici un amestec.

Cu ce vine ea în plus ?

Acest produs apicol aromat intens este un cocktail de vitamine iar cantitatea de minerale este de 6 ori mai mare față de mierea de salcâm. Conține de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât alt tip de miere din punct de vedere nutrițional. Este foarte indicată persoanelor anemice datorită conținutului mare de antioxidanți în special fenoli și flavonoizi. Mierea de mană este singura miere care nu devine toxică în timp îndelungat și își păstrează calitățile antibacteriene chiar dacă a fost încălzită până la 100° C. Este mai puțin dulce decât alt tip de miere, tocmai de aceea are un IG mai mic.

La ce te poate ajuta mierea de munte ?

Previne osteoporoza, datorită complexului ridicat de minerale
Îmbunătățește imunitatea
Susține activitatea nervoasă
Susține un program de slăbire sănătos
Reface flora intestinală
Crește rezistența la efort fizic
Combate anemia
Scade pofta de dulce
Voi ce tip de miere consumați ?Poftă bună la dulce 😛

Vă îmbrățișez,
Lioara – Consultant in Nutritie Oradea

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings