In vizita la „Gradinita Mugurel”

Astazi am avut placerea sa fiu gazda la gradinita cu program prelungit nr 30 „Mugurel”, grupa mijlocie „A-spiridusilor”, indrumatata de educatoarele- Ioana Tomescu si Ruja Lenuta.

Tema activitatii noastre a fost: sa invatam sa gatim impreuna un sandwich dulce si sanatos.

Activitatile cu cei mici sunt si au fost mereu pentru mine o lectie de fericire. O ora antistres/ o ora de fericire si multe zambete. Doamne, sunt atat de fericiti, de entuziasmati cand stiu ca invata un lucru nou, interesant pentru ei. Iubesc inocenta copiilor iar zambetul lor imi ofera mereu senzatia de “piele de gaina” :d.

Alimentatia curata a micutilor este esentiala, este vitala pentru o buna dezvoltare a organismului lor. Desi la fiecare activitate cu ei incercam sa invatam despre ce este important sa consume ei, mereu mi-ar placea ca a 2-a ora sa fie alaturi de parintii lor. Ca cei mici sa invete tainele alimentatiei sanatoase este important ca acasa, mama si tata sa creeze si sa mentina un status sanatos in farfuria tuturor. Familia reprezinta mediul socio-cultural in determinarea evolutiei copilului.

Recunosc ca sunt foarte incantata cand sunt chemata la astfel de intalniri. Merita toate aprecierile educatoarele, invatatoarele sau dirigintele. Tin minte anul trecut am fost chemata la o ora de dirigentie la clasa a XII-a. A fost una dintre cele mai productive ore la care am fost gazda. Au avut atatea intrebari, nelamuriri atat fetele cat si baietii. Cred cu tarie ca astfel de ore/intalniri sunt mult asteptate de adolescenti.

Revenind la cei micuti, am gatit impreuna un simplu sandwich astfel incat sa il prepare singuri, cu manuta lor. Am avut nevoie de paine integrala, crema de branza, miere, banane si fructe de padure. Punctul culminant a fost ca am avut forme si am reusit sa ne facem propriile figurine : ursulet, masina, inimioara, flori, etc.

Cu drag,
Lioara

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Comments are closed.

Privacy Policy Settings