Psihonutritie sau mai bine zis legatura dintre alimentatie si emotie

Psihonutritie sau mai bine zis legatura dintre alimentatie si emotie lioara Consilier in nutritie & coach acreditat oradea

In cadrul procesului de consiliere in nutritie, in biroul meu din Oradea, mereu mi-am adresat aceasta intrebare „Ce pot face mai mult si mai mult pentru clientul meu astfel incat kilogramele pierdute sa nu se mai intoarca?”

Recunosc ca in primii ani am lucrat tehnic. Protocoale alimentare
fara a ma uita in spatele farfuriei. Cercetarile in domeniul slabirii spun ca 80% din cei ce slabesc se vor reingrasa inapoi in timp. Iar astazi mi-am raspuns la aceasta statistica. Programele de slabire functioneaza doar pentru aceia care si-au constientizat obiceiurile alimentare sanatoase si nu permit emotiilor nepotrivite (in contextul x) sa influenteaze comportamentul alimentar.

Psihonutritie

Emotii nepotrivite, factori declansatori, mediul social, instabilitate emotionala, incertitudine, anxietate, depresie etc sunt doar cativa factori care duc la impulsuri puternice si pofte intense.

Poate te gandesti de ce rontai ceva sarat acum cand tocmai ai luat cina? Sau de ce cand simti o tensiune in corp te gandesti la ceva dulce? Astazi suntem in punctul in care stim ca exista o stransa legatura intre emotie si farfurie. Si ca de multe ori starile noastre ne dicteaza alimentatia noastra chiar daca rational stim ca nu este intocmai recomandat sa mancam in acest fel.

Astfel, impreuna cu mine te vei transforma intr-un observator al comportamentului tau zilnic pentru a constientiza si a gasi raspunsurile dorite. Iar odata ce sursa este gasita schimbarea fizica si psihica nu intarzie sa apara.

Cu drag,
LioaraConsilier in nutritie & coach acreditat Oradea

In prezent, student anul 3 la Facultatea de Psihilogie Oradea & cursant la „Course Nutrition Science at Standford University”

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings