Rețetă de paste dietetice

Bună dragii mei,

Nu mâncarea este problema. Societatea de consum ne împinge din spate să consumăm cât mai multe alimente, mâncare gătită „ready to eat” și să stăm. Să mâncăm și să nu ne mișcăm. Supraconsumul și sedentarismul sunt cauzele majore a îngrășării. Însă mâncarea nu este problema ( mă repet pentru a sublinia ), mâncarea este cheia vindecării noastre. Contează cum mâncăm, de câte ori mâncăm, ce mâncăm. Astăzi vă las o rețetă care personal îmi place foarte mult și DA, poate fi inclusă într-un program de slăbire cu succces. Ca și multe alte rețete.

Spor la gătit !

Când vine vorba de paste ochii îmi strălucesc. Pastele, o specialitate a italienilor, pot să îngrașe sau să slăbească. Mereu mi-au plăcut .În orice combinație posibilă. Cel mai mult îmi plac cu brânză însă știu că este o combinație devastatoare pentru siluetă. Pastele sunt o mâncare sățioasă, consistentă și care acoperă cu succes aportul de carbohidrați complecsi atât timp cât alegem paste de calitate și suntem atenți la modul de preparare. Acestea trebuie alese integrale ( pentru aportul de fibre ) și să le fierbem al dente. Ca să ne putem bucura fără nici un sentiment de vinovație le vom găti mereu cu legume și lăsăm sucul propriu. Nu alegem smântână, lapte. Cantitatea de paste/porție trebuie să fie între 50gr-100gr. Nu ne umplem farfuria cu paste ci cu ingredientele conexe din rețetă. În cazul nostru- cu legume.

Rețeta de mai jos conține și o sursă de proteină : creveți. I-am ales pentru că am făcut în ziua respectivă mișcare; altfel aș fii ales doar legumele.

De ce avem nevoie :

penne integrale de la Barila 200 gr ( nu conțin adaos de sare )
creveți 250 gr
ardei iute 1 buc
zucchini 1 buc
pătrunjel 1 legătură
ulei de măsline 15 ml
sare, piper și parmesan
100 ml vin alb

Haideți să vedem cum se prepară :

Pasul 1 : spală zucchini, frunzele de pătrunjel, ardeiul iute și creveții.

Pasul 2 : punem apă la fiert cu puțină sare și ulei. Când apa începe să fiarbă adaugă pastele timp de 8 minute. Nu uita că pastele trebuie fierte al dente. Când sunt gata adaugă-le într-o strecuratoare cu apa rece peste până se răcesc.

Pasul 3 : într-o tigaie adaugă uleiul de măsline, vin alb, ardei iute, creveții și dovlecelul. Opțional se poate adăuga și o linguriță de pastă de ardei iute ( eu am adăugat 1 lingură pentru că îmi place să fie iute ). Pasta de ardei iute o am de la mama- homemade dar se găsește și în comerț. Ai grijă doar la calitatea produsului. Să nu conțină zahăr.

Pasul 4 : când sunt gata creveții cu legumele adaugă pastele și mai amestecă 2,3 minute. La final adaugă frunze de pătrunjel și parmesan ( opțional ).

Pofta buna,

Love,
Lioara – Consultant in Nutritie Oradea

Lioara
Lioara
Energie, perseverenta, munca si multa incredere in sine! Lioara - Consultant in Nutritie & Lifestyle - Nutritionist Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings